EN

About

IMPAKT biedt een kritische en creatieve kijk op de hedendaagse mediacultuur en op innovatieve audiovisuele kunsten in een interdisciplinaire context.

Over

We onderzoeken vraagstukken op het snijvlak van de maatschappij, digitale cultuur en media vanuit verschillende invalshoeken en disciplines, zoals kunst, wetenschap en technologie.

Ons voornaamste project is het jaarlijkse IMPAKT Festival, een vijfdaags multimedia evenement met tentoonstellingen, filmvertoningen, lezingen, paneldiscussies, performance, presentaties en artist talks op verschillende locaties in Utrecht.

Wij organiseren het hele jaar door activiteiten, zoals IMPAKT Works, een artist-in-residence project, en IMPAKT Events, een regelmatige serie van presentaties en vertoningen die draaien om een bepaald thema, beweging of kunstenaar. Het IMPAKT Channel is een platform waar kunstprojecten gepresenteerd kunnen worden die gemaakt zijn voor het internet, samen met geselecteerde programma’s van film en videokunst.

Het IMPAKT Festival 2019 vond plaats van 30 oktober t/m 3 november. De festival tentoonstelling “The Sound of One Computer Thinking” was geopend van 30 oktober t/m 22 december.

Vacature

Omdat het huidig hoofd bedrijfsvoering per 1 februari elders een mooie baan heeft gevonden zoeken we een nieuw hoofd bedrijfsvoering. In de periode januari tot en met maart willen we werken met een interim hoofd bedrijfsvoering met een beperkt takenpakket om per 1 maart of 1 april te kunnen werken met een hoofd bedrijfsvoering die structureel invulling kan geven aan het volledige takenpakket:

IMPAKT presenteert een programma waarin vanuit de kunst gekeken wordt naar de invloed van technologie op onze samenleving. Ons programma biedt kritische en creatieve visies op onze hedendaagse mediacultuur en onze snel digitaliserende wereld. Met een programma dat bestaat uit festivals, exposities, events, internetprojecten en residencies neemt IMPAKT in het Nederlandse en internationale culturele landschap een unieke plek in. Sinds de oprichting in 1988 maakt IMPAKT zich sterk voor vernieuwing, verdieping en kritische reflectie binnen kunst en samenleving. We schenken hierbij bijzondere aandacht aan het verbinden van verschillende maatschappelijke velden zoals kunst, wetenschap en journalistiek. Meer informatie over IMPAKT is te vinden op onze website: impakt.nl

IMPAKT is gevestigd in een karakteristiek pand in het hart van Utrecht, met een ruimte voor exposities en events. De kern van IMPAKT is een klein, hardwerkend team van ca. 3 fte. In de aanloop naar het IMPAKT Festival in het najaar en bij andere grote projecten groeit de bezetting. Stagiair(e)s vormen een wezenlijk onderdeel van de organisatie. Bij de uitvoering van het programma werken ook vrijwilligers mee.

Als hoofd bedrijfsvoering functioneer je direct onder de algemeen directeur en geeft samen met hem leiding aan de organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse interne organisatie, de financiën en contracten met kunstenaars, werknemers en partners. Je zorgt voor btw-afdracht, stelt de jaarrekening samen en legt verantwoording af aan subsidiënten. Je stuurt het team aan dat uitvoering geeft aan het jaarprogramma van IMPAKT en stemt benodigde middelen af op te realiseren projecten. Je werft en begeleidt producenten en projectmedewerkers. Je stelt en bewaakt deadlines en beheert budgetten. Je zorgt voor een soepel en efficiënt lopende organisatie waarin medewerkers optimaal functioneren.

We zoeken iemand die ruime ervaring heeft in boekhouding, met financieel inzicht en organisatorisch talent. Iemand die helder communiceert en in staat is overzicht te bewaren. Je hebt affiniteit met de missie van IMPAKT en kan, wanneer nodig, werken op onregelmatige tijden. Je staat stevig in je schoenen en weet hoe je mensen kan motiveren. Ervaring is belangrijk maar ook (jeugdig) enthousiasme en aangeboren talent voor de functie worden meegewogen.

Ben je klaar voor een gevarieerde maar veeleisende baan? Word je gedreven door een passie voor cultuur en een hang naar perfectie? Schrik je niet van hard werken en snel schakelen? Herken je je in bovenstaande vacature? Dan is IMPAKT de plek voor jou en zien we graag je sollicitatie tegemoet!

Bij gelijke geschiktheid gaat onze voorkeur uit naar een kandidaat die in Utrecht woonachtig is. Het betreft een functie voor 24 uur in de week. Het is mogelijk de vacature in te vullen op ZZP-basis of in een dienstverband. De vergoeding is afhankelijk van de ervaring van de kandidaat en manier waarop de functie ingevuld wordt. Dit bespreken we graag als onderdeel van de sollicitatieprocedure.

We ontvangen graag je schriftelijke reactie uiterlijk 3 februari op het adres jobs@impakt.nl, ter attentie van Arjon Dunnewind.

Colophon

Arjon Dunnewind (General and Artistic Director)

Christine Breur (Head of Management and Production)

Bram Koning (Technical & Exhibition Production)

Lara Stolwerk (Talks)

Simon ‘Cardinale’ Kelaita (Technical Production)

Inez De Coo (Screenings)

Ruben Baudoin (PR & Marketing)

Mariska Van Zanten (Special Projects)

Paul Schmidt (Volunteer Coordinator)

Tessie Van Hintum (Ticketing & Hospitality)

Guido Jansen (Professionals Programme)

Jeroen Witjes (Students Programme)

Michael Van Rosmalen (It)

Nicholas Polson (Beyond Project)

Bo Mulder (Production And Office Assistant)

 

INTERNS 2019

Lars Bleijenberg, Leo Cao, Emanuela Ciriaci, Bianca Crichigno Biggs, Victor Evink, Cristina Sánchez Caballero, Jueling Hu, Saskia de Jong, Safa Kamdideh, Ani Kehayova, Gita Lalloo, Felicity Langelaan, Seung-A Lee, Jonas Schupp, Jakub Sepesi, Chrit Verstappen

Stage

IMPAKT biedt het hele jaar door stages in verschillende vormen, lengtes en richtingen. Er zijn geen deadlines of vaste data om je aan te melden. In onze ogen is het minimum van een zinvolle werkperiode een periode van minstens drie maanden. Bekijk de verschillende stageprofielen hier. Een stage bij IMPAKT kan zijn in het kader van een studie (voor ECTs) of juist het opdoen van professionele ervaring.

Go to Internship profiles

 

Het programma word bedacht door IMPAKT’s artistieke leider en (gast) curatoren. Dit betekent veel onderzoek doen en contact houden met kunstenaars en andere instituten in de wereld van audio-visuele kunst en nieuwe media. Er is naast dit, veel meer dat moet worden georganiseerd als je zo’n programma wilt realiseren. Als stagiar help je het artistieke en productionele team met hun taken. Dit varieert van taken zoals het vinden van locaties van werken en het comuniceren met andere partijen en het coördineren van residencies. Een stage in de productie en programma afdeling geeft je de kans om waardevolle ervaring op te doen in de wereld van kunst en events en om een netwerk op te bouwen. Het helpt om een inzicht te krijgen in het proces van concept, naar de realisatie van een event, tot festival programma of tentoonstelling. Daarnaast, geven we je de kans, om veel verschillende werken te zien en zo jouw horizon te verbreden in de wereld van film/video kunst.

Vrijwilligers

Wil jij onderdeel uitmaken van het IMPAKT Festival 2019? Er zijn verschillende functies die je kunt vervullen zowel voor, tijdens als na het festival.

Sign up here

 

2019 en 2020 Fondsen, Sponsoren & Partners: