EN

Open call voor curatoren / programmeurs

IMPAKT Festival 2023 Reclaiming Digital Agency

Het IMPAKT Festival 2023 Reclaiming Digital Agency, dat zal plaatsvinden in de eerste week van november 2023, heeft als thema onze digitale rechten, de mate van controle die we hebben op onze data en het gebrek aan zeggenschap over de online platforms en digitale apparaten die we gebruiken.

Het IMPAKT Festival 2023 legt een verbinding met CODE, een samenwerkingsproject dat IMPAKT in 2021 heeft geïnitieerd en dat inmiddels met partners uit Duitsland en België twee edities heeft beleefd. De naam CODE refereert aan een ethische gedragscode die naar onze mening besproken en ontwikkeld moet worden en waarin basisprincipes worden geformuleerd waaraan overheden en bedrijven zich moeten houden. Om het gesprek dat we in CODE stimuleren een groter podium te verschaffen stelt het IMPAKT Festival 2023 onze burgerrechten en ons gebrek aan in de zeggenschap in de digitale wereld centraal.

Tijdens het IMPAKT Festival 2023 presenteren we de resultaten van het CODE-programma tot nu toe, aangevuld met lezingen, panels, debatten, performances, films en kunstwerken. Het programma biedt ruimte voor discussie over de politieke en economische macht van Big Tech en het gebruik van technologie door overheden. Het festival gaat in op de groeiende vrees dat we de zeggenschap verliezen over de digitale instrumenten en platforms die we dagelijks gebruiken. Uitwisseling en dialoog met politici maakt deel uit van het programma, met als doel de ontwikkeling van wetgeving te stimuleren die de big-techbedrijven reguleert, hun macht beteugelt en onze rechten als digitale consumenten en burgers beschermt.

OPEN CALL FOR CURATORS / PROGRAMMERS

Werk je als curator, programmeur of organisator op het snijvlak van digitale rechten, kunst en technologie? Hecht je belang aan een dialoog met politici? Heb je ideeën voor programma’s? Wij verwelkomen voorstellen voor paneldiscussies, presentaties, screenings, performances, tentoonstellingen en andere programma’s.

Ervaring als curator staat niet voorop, waar het op aankomt is dat je ervoor openstaat je programma te ontwikkelen in samenhang met de thema’s van het festival en de dialoog die we willen genereren met politici, beleidsmakers en het bredere publiek.

De deadline voor je aanmelding als curator/programmeur is 27 december 2022, 23:59 CET.

Je kunt je aanmelden door het formulier hieronder in te vullen.
Je aanmelding kan in het Nederlands of het Engels worden ingediend.
Voor vragen over deze oproep kun je contact opnemen met katerina@impakt.nl

Aanmeldingen moeten onder andere omvatten:

  • Je cv
  • Een samenvatting van je voorstel (100 tot 200 woorden)
  • Een volledig concept (1000 tot 3000 woorden, zo mogelijk met illustraties)
  • De volledige lijst van vragen om te beantwoorden in je aanmelding kun je hier downloaden

 

Nu aanmelden


Deel

Residencies & projects archive

Website by HOAX Amsterdam