EN

Vacature: Senior medewerker marketing en communicatie

Solliciteer voor 9 april 23:59

IMPAKT [Centrum voor Mediacultuur] in Utrecht biedt een kritische en creatieve kijk op digitale cultuur, nieuwe media en de rol van technologie in onze samenleving. Dit doen we het hele jaar met kunstprojecten, events, tentoonstellingen, filmprogramma’s, tijdens het IMPAKT Festival en online.

Ter versteviging van ons team zoekt IMPAKT een: Senior medewerker marketing en communicatie (24 uur per week)

De functie
Je bent verantwoordelijk voor de marketing en communicatie van IMPAKT:

  • Je vertaalt de visie van IMPAKT naar een overtuigende marketing-communicatiestrategie en sterke campagnes voor onze events, tentoonstellingen en het jaarlijkse IMPAKTn Festival;
  • Je onderhoudt contacten met relevante journalisten en redacties en weet hiermee brede zichtbaarheid te genereren voor de IMPAKT-programmering;
  • Je stuurt medewerkers en stagiairs aan die bijdragen aan de uitvoering van het marcom-beleid;
  • Je werkt aan de implementatie van het nieuwe CRM-systeem en draagt zorg voor het optimaal benutten en verrijken van data om zo bestaande en nieuwe bezoekers nog beter te bereiken;   
  • Je coördineert de informatievoorziening over de IMPAKT-programmering via alle (online) kanalen;
  • Je coördineert de ontwikkeling, productie en distributie van zowel gedrukte als digitale campagne-uitingen. Je stelt en bewaakt deadlines en stuurt schrijvers, vertalers, vormgevers, drukkers en verspreiders aan;
  • Je brengt doelgroepen in kaart en zet acties en samenwerkingen op om deze te bereiken;
  • Je beheert het marketing-budget;
  • Je onderhoudt contacten met docenten en relevante opleidingen om bezoeken van studentgroepen te realiseren;
  • Je draagt zorg voor de kwantitatieve en kwalitatieve evaluatie van onze activiteiten door middel van publieksonderzoek en data-analyse.

Jouw profiel
Je vindt het leuk om complexe of abstracte thema’s zo te brengen dat ze voor een breder publiek aansprekend zijn, maar voelt ook aan hoe je een specifieke doelgroep op de wenken bedient. Je hebt een uitstekende kennis van zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Je bent goed thuis in de (beeldende) kunst en interesseert je voor kwesties met betrekking tot technologische ontwikkelingen, digitalisering, media en samenleving. Je bent goed op de hoogte van voor de programmering van IMPAKT relevante journalisten, tijdschriften, (online)mediakanalen en blogs.

Ben je klaar voor een gevarieerde en veeleisende klus? Word je gedreven door een passie voor cultuur en een hang naar perfectie? Schrik je niet van hard werken en herken je je in bovenstaande vacature? Dan is IMPAKT de plek voor jou en zien we graag je sollicitatie tegemoet.

Ervaring is belangrijk maar ook (jeugdig) enthousiasme en aangeboren talent voor de functie worden meegewogen. Woonplaats Utrecht is een pré.

Over IMPAKT
IMPAKT, opgericht in 1988, is een instelling voor mediakunst gevestigd in Utrecht. We bieden een kritische en creatieve kijk op digitale cultuur, nieuwe media en de rol van technologie in onze samenleving. Met een veelzijdig programma van tentoonstellingen, screenings, presentaties, webprojecten, online events, residency-programma’s en het jaarlijkse festival neemt IMPAKT in het Nederlandse en internationale cultuurlandschap een unieke positie in. We bekijken de wereld door de lens van de kunst en presenteren vanuit dat perspectief innovatieve benaderingen van sociale kwesties en kritische ideeën die uitdagen tot debat. IMPAKT-programma’s gaan in op thema’s als onze rechten als digitale burgers, de complexiteit van een datagedreven wereld en de sociale repercussies van nieuwe technologische ontwikkelingen. 

IMPAKT is actief in lokale, nationale en internationale contexten en werkt samen met gelijkgestemde instellingen. De programma’s die IMPAKT ontwikkelt zijn gericht op een jong publiek met een brede culturele belangstelling en op een (semi-)professioneel publiek. IMPAKT beschikt over een eigen tentoonstellingsruimte in het centrum van Utrecht. Het kernteam van IMPAKT bestaat uit een kleine, hardwerkende groep van circa zeven personen. Bij het naderen van het festival groeit het team uit tot bijna twintig medewerkers. Stagiairs uit binnen- en buitenland vormen ook een onmisbaar deel van de organisatie, verder worden we voor het festival bijgestaan door tal van vrijwilligers.

Lees meer op www.impakt.nl

Arbeidsvoorwaarden
Ca. 24 uur per week, in overleg.
De functie kan zowel op ZZP-basis als binnen dienstverband uitgevoerd worden.
Salaris: € 2.200 tot € 3500 per maand (uitgaande van een 36-urige werkweek), afhankelijk van ervaring. De eerste gesprekken vinden plaats op 18-19 april. 

Solliciteren
We ontvangen graag je schriftelijke reactie met motivatiebrief en cv, uiterlijk zondag 9 april 23.59 op het mailadres jobs@impakt.nl, ter attentie van Arjon Dunnewind.


Deel
Website by HOAX Amsterdam